merkel-pidtverdila-mozhlivist-zaprovadzhennya-novikh-sanktsiy-proti-rf

Меркель підтвердила можливість запровадження нових санкцій проти РФ

 • 14373 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Німеччина залишає відкритою можливість запровадження санкцій проти Росії за убивство у Берліні чеченського польового командира, громадянина Грузії Зелімхана Хангошвілі. Про це повідомила канцлер ФРН Анґела Меркель під час прес-конференції за підсумками віртуального засідання лідерів ЄС у п'ятницю, 19 червня, передає УНН з посиланням на DW.

"Ми залишаємо за собою, до якої реакції ми вдамося, як про це вже заявив міністр закордонних справ (Німеччини Гайко Маас - ред.). Спершу нам треба зачекати, що покажуть переговори", - зазначила Меркель, відповідаючи на запитання, чи будуть нові санкції проти РФ за замовне вбивство у Берліні.

За її словами, глави держав і урядів країн ЄС на своїй відеоконференції обговорювали лише секторальні санкції проти Росії, запроваджені за її дії проти України . Ці обмеження вирішили подовжити ще на пів року. Крім того, зауважила канцлерка, на рівні ЄС обговорюють запровадження санкцій проти Росії за кібератаки на Бундестаг. У цьому у хакерському зламі, який відбувся у 2015 році, Берлін звинувачує головне управління Генштабу РФ, яке займається розвідкою.

Нагадаємо, 18 червня Федеральна прокуратура Німеччини висунула проти уряду Росії звинувачення в замовному вбивстві Хангошвілі. Відомства, якими керує уряд РФ, дали завдання "ліквідувати" його обвинуваченому Вадиму К. (він же Вадим С.), заявила прокуратура в Карлсруе.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Кіровоградщині муловий потік зніс автівку з дороги

     • 15836 переглядiв

    "Ворскла" у меншості перервала переможну серію "Дніпра-1"

     • 13848 переглядiв

    На Одещині з вікна шостого поверху випала дворічна дівчинка

     • 15863 переглядiв

    Грибовидна хмара над Києвом: у ДСНС пояснили природу явища

     • 71809 переглядiв

    Дубль Фоміна приніс "Маріуполю" перемогу над "Львовом"

     • 12064 переглядiв