merkel-rozcharovana-negativnim-stavlennyam-do-propozitsiyi-pro-pryamiy-kontakt-z-putinim

Меркель розчарована негативним ставленням до пропозиції про "прямий контакт" з Путіним

 • 37121 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що розчарована негативним ставленням до пропозиції про відновлення "прямого контакту" Євросоюзу з Росією, а також зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним на високому рівні. Про це повідомляє УНН з посиланням на німецьке видання Berliner-zeitung.

Цитата

"Це мене трохи засмучує", - сказав канцлер в п'ятницю в Брюсселі.

Деталі

У кінці саміту ЄС Меркель підкреслила, що навіть під час холодної війни завжди були канали для розмови з Росією. На їхню думку, "суверенний Європейський союз" повинен мати можливість представляти свої інтереси перед Путіним.

Контекст

Виступаючи в Бундестазі 24 червня, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про необхідність прямого діалогу Євросоюзу з Кремлем, щоб сформулювати порядок денний загальних стратегічних інтересів з Росією, а також виробити єдині механізми відповіді на політику Москви.

Однак лідери Європейського союзу відкинули заклик Меркель провести офіційні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним.

Але незважаючи на це, пропозицію Німеччини підтримав президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Австрії Себастьян Курц.

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що ініціатива відновлення проведення самітів між Європейським Союзом і Росією небезпечно відхиленням від санкцій політики.

Українські Національні Новини

Політика