merkel-ta-makron-anonsuvali-vidilennya-500-mlrd-yevro-dlya-vidnovlennya-krayin-yes-pislya-covid-19

Меркель та Макрон анонсували виділення 500 млрд євро для відновлення країн ЄС після COVID-19

 • 16221 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон анонсували створення нового франко-німецького фонду в 500 мільярдів євро в рамках плану відновлення Євросоюзу після COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.

“Виступаючи сьогодні на спільній відеоконференції, Меркель підтвердила, що Європейська Комісія позичить гроші для стимулювання європейської економіки, яка була сильно ослаблена в результаті надзвичайних заходів, вжитих для боротьби з пандемією коронавірусу”, - повідомили в ЗМІ.

Зазначається, що Еммануель Макрон зазначив, що новий стимулюючий фонд буде підтриманий Європейським центральним банком на фінансовому ринку.

"Для підтримки стабільного відновлення, що відновлює і сприяє зростанню ЄС, Німеччина та Франція підтримують амбітний, тимчасовий і цільовий фонд відновлення...Фонд відновлення у 500 мільярдів євро забезпечить бюджетні витрати ЄС для найбільш постраждалих секторів та регіонів", - сказала Ангела Меркель.

Вказано, що президент Франції також згадав про необхідність зменшення залежності від зовнішнього світу у стратегічних секторах та боротьби з хижими інвестиціями з боку інших держав.

"Ці 500 мільярдів євро доведеться погасити… Але не бенефіціарам", - сказав Еммануель Макрон.

Нагадаємо, Брюссель виділить 500 млрд євро постраждалим від COVID-19 членам ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу