merkel-vislovila-pidtrimku-ukrayini-pislya-misyatsiv-movchannya-reuters

Меркель висловила підтримку Україні після місяців мовчання – Reuters

 • 230095 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель після місяців мовчання висловила солідарність з Україною і назвала "варварською" війну, яку розпочала росія. Про це інформує УНН, посилаючись на Reuters.

Деталі

Меркель заявила, що не буде давати поради збоку, але підтримала зусилля українського уряду "покінчити з цією варварською війною", повідомив агентству Reuters один з учасників церемонії прощання з президентом Конфедерації німецьких профспілок DGB, на якій виступала ексканцлер ФРН.

Раніше актор Ульріх Маттес, який є другом Меркель, розповів журналу Stern, що війна турбує її, але вона не хоче втручатися.

"Я підозрюю, що вона не хоче бути свого роду другорядним канцлером", - сказав він.

Деякі інші німецькі політики, зокрема колишній міністр закордонних справ Зігмар Габріель, визнали, що політика примирення з росією, можливо, була "занадто оптимістичною".

Контекст

Політика Меркель викликала критику з боку США та інших країн за підтримку будівництва газопроводу "Північний потік-2", призначеного для доставки російського газу безпосередньо до Німеччини. Колишня канцлерка також наголошувала на необхідності продовжити спілкування з російським диктатором володимиром путіним навіть після того, як росія тимчасово окупувала Крим та Донецьку і Луганську області.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну, Меркель виступила із заявою, у якій наголосила, що немає виправдання для відвертого порушення міжнародного права. Місяці її мовчання щодо ситуації в Україні викликали обурення.

Раніше

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок закликала країни ЄС продовжувати підтримувати Україну у боротьбі з росією.

Українські Національні Новини

Політика