merkel-zaklikala-do-reformi-radbezu-oon-zasudivshi-zlovzhivannya-veto

Меркель закликала до реформи Радбезу ООН, засудивши зловживання вето

 • 13636 переглядiв

КИЇВ. 22 вересня. УНН. Канцлер Німеччини Ангела Меркель напередодні виступила з відеозверненням з нагоди 75-ї річниці ООН, під час звернення поскаржившись на брак командного духу в організації, а також закликавши до реформи Ради безпеки ООН. Про це пише DW, передає УНН.

ООН часто не встигає за своїми ідеалами, оскільки інтереси окремих членів заважають впорядкованій системі працювати належним чином, заявила Меркель.

Водночас канцлер ФРН назвала помилковою позицію тих, хто вважає, що самому вдасться поліпшити відповідь викликам.

"Наше благополуччя ділять всі країни-учасники, як і наші негаразди", - зазначила вона. Глобальні проблеми вимагають розуміння і співпраці на всіх рівнях, підкреслила Меркель, привівши як приклад пандемію COVID-19.

Очільниця німецького уряду "засудила занадто часте застосування вето в Радбезі ООН, коли йдеться про чітко виражені рішення, і особливо виділила необхідність реформи цього органу", пише видання.

За словами Меркель, ООН повинна розвиватися, щоб мати можливість впоратися з викликами XXI століття. А Німеччина готова продовжувати нести відповідальність і в розширеному форматі Радбезу, зазначила канцлер ФРН.

Нагадаємо, Україна неодноразово закликала до реформи Радбезу ООН.

Українські Національні Новини

Новини Світу