meshkanku-luganschini-zasudili-ale-zvilnili-vid-vidbuvannya-pokarannya-za-uchast-u-referendumi-lnr

Мешканку Луганщини засудили, але звільнили від відбування покарання за участь у "референдумі ЛНР"

 • 9140 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Мешканку Білокуракинського району засуджено до 5 років позбавлення волі з випробуванням за участь у проведенні так званого "референдуму" на підтримку "ЛНР". Про це УНН повідомили в прес-службі прокуратури Луганської області.

Білокуракинський районний суд Луганської області ухвалив вирок мешканці, яка обвинувачувалася у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України "вчинення за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України".

Суду було надано достатньо доказів того, що у травні 2014 року вказана особа надала добровільну згоду на участь в організації та проведенні незаконного "референдуму" щодо підтримки "Акту про державну самостійність "ЛНР" на території одного з населених пунктів Білокуракинського району.

Під час проведення незаконного "референдуму" громадянка України виконувала функції "члена виборчої комісії", зокрема здійснювала облік осіб, які брали участь у "голосуванні", а також видавала бюлетені.

Враховуючи визнання своєї провини у вчиненні вказаного кримінального правопорушення, щире каяття, активне сприяння розкриттю злочину та викриття інших співучасників, між нею та прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Суд призначив жінці покарання у вигляді 5 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Днями УНН повідомляв, що на Луганщині жінку-інформатора бойовиків засудили до 5 років за ґратами.

Українські Національні Новини

Суспільство