meshkantsi-sela-povinni-mati-dostup-do-vaktsin-vid-covid-19-na-mistsi-nardep-ivchenko

Мешканці села повинні мати доступ до вакцин від COVID-19 на місці — нардеп Івченко

 • 10956 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Вакцина від COVID-19 повинна бути доступна мешканцям села на місці. Мобільні медичні групи повинні виїхати туди, щоб робити щеплення літнім людям. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Вадим Івченко, передає УНН.

Цитата:

"Нам би хотілося, як депутатам від опозиції, щоб ці вакцини були дешевшими для бюджету, щоб швидко прийшли, і навчені люди поїхали в села — на території, де важка доступність до медицини, щоб все-таки вакцинувати їх в першу чергу. А з іншої сторони, звичайно, я погоджуюся повністю з міністром, коли вони визначили критерії, що першими вакцинуються пенсіонери і медики, потім військові", - розповів Івченко.

Однак, нардеп також наголосив на тому, що людям у сільській місцевості може бути дуже складно добиратись до центрів із вакцинування. Тому, на його переконання, питання треба вирішувати за допомогою мобільних медичних бригад.

"Треба розуміти: одна справа, коли люди прийшли через хату, зайшли в лікарню в місті, а інша справа — коли вони 30-40 кілометрів мають долати, щоб вакцинуватися. Отут важливо, щоб ці мобільні групи виїхали в ОТГ, села і вакцинували літніх людей саме там, на місці, а не запрошували до себе", - підкреслив нардеп.

Доповнення

Нагадаємо, нардеп Вадим Івченко вважає, що відновлене Міністерство агарної політики повинно ще й подбати про розвиток сільських територій. 

Українські Національні Новини

Політика