meshkantsiv-krymu-yaki-stykaiutsia-z-nezakonnym-pryzovom-do-armii-rf-zaklykaiut-povidomliaty-pro-tsi-vypadky-ukrainu

Мешканців Криму, які стикаються з незаконним призовом до армії рф закликають повідомляти про ці випадки Україну

 • 28967 переглядiв

Мешканців окупованого Криму, яких збираються призвати до російської армії, закликають повідомляти про такі випадки в Україну, оскільки це є військовим злочином і порушує міжнародне право.

Мешканців тимчасово окупованого Криму, яких хочуть призвати до російської армії, просять передавати інформацію Україні про такі випадки. Відповідну заяву зробили в Офіційному Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим, передає УНН.

Звертаємося до громадян України, яких примушують до служби в збройних силах держави-окупанта, повідомляти про факти незаконного призову. Зібрані докази допоможуть у роботі з документування та притягнення винних за організацію незаконних призовів у Криму до відповідальності, а також — захисті наших громадян-жертв воєнних злочинів.

– йдеться у заяві відомства.

Деталі

Відсьогодні у рф почалась чергова незаконна призовна кампанія на строкову службу. Мобілізують чоловіків росіяни й на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. 

У відомстві зазначили, що з 2015 року в анексованому Криму пройшло 18 таких незаконних призовних кампаній. Загалом на службу до збройних сил держави-окупанта призвали близько 44,5 тис. призовників.

Зазначається, що жителі півострова, громадяни України, вкотре намагаються уникати незаконного призову, втім окупаційні адміністрації намагатимуться їх примусити через механізми кримінального переслідування. Представництву Президента України в Автономній Республіці Крим відомо про 520 випадків, з яких 206 після 24.02.2022, тобто 40%.

Наголошуємо, що такі дії представників держави-агресорки є системним воєнним злочином та нагадуємо, що проведення призову жителів окупованих територій до лав збройних сил окупантами, системна пропаганда служби в ЗС рф на території Криму, а також переміщення громадян України з окупованої території на територію рф порушують положення Конвенції про захист цивільного населення під час війни.

– наголосили у Представництві Президента України в Автономній Республіці Крим.

Вони також зауважили, що незаконна призовна кампанія рф у Криму та кримінальне переслідування наших громадян за ухилення від призову засуджують й світові спільноти. Зокрема це затверджено в резолюціях ГА ООН від 18 грудня 2019 року та від 16 грудня 2020 року "Стан справ у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі".

путін підписав указ про весняний призов: до літа мобілізують 150 тисяч росіян31.03.24, 11:52 • [views_0]