meteorologi-dopuskayut-scho-tsogorichna-zima-u-kiyevi-bude-teployu-ta-bezsnizhnoyu

Метеорологи допускають, що цьогорічна зима у Києві буде теплою та безсніжною

 • 34389 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Спеціалісти по довгостроковим прогнозам допускають, що зима в Києві цього року має бути схожою на торішню і буде теплою та безсніжною. Про це в коментарі УНН сказала начальник відділу кліматології у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського Олена Доніч.

“Я чула від деяких спеціалістів по довгостроковим прогнозам, що вони прогнозують, що зима в столиці має бути схожою на ту, яка була (минулого року - ред.). Але можуть бути морозні дні, але так холодно не буде вже. Зважаючи на наші історичні дані, то ми можемо сказати, що всі останні зими, останні 30 років - вони всі вище кліматичної норми. Майже більшість із них. А останні зими - взагалі вже відрізняються від кліматичної норми. Взагалі грудень у нас, як правило, став дуже теплим місяцем, і січень. Лютий це так, можна казати ще не точно, але грудень і січень дуже потепліли”, - сказала Олена Доніч.

Вона зазначила, що минулого року метеорологічна осінь прийшла до столиці раніше, ніж цього року - десь 18 вересня, але у жовтні був період бабиного літа і потепління.

“А далі вже просто вона трималася (тепла погода - ред.) так стійко, не зимово, а по осінньому. Зараз поки що, якщо порівнювати з минулим роком, зараз навіть холодніше”, - додала експерт.

За її словами, вони не можуть сказати, що метеорологічна зима не прийде.

“Ми тільки повідомили про те, що у Києві розпочалась метеорологічна осінь і навіть не було бабиного літа. Можливо попереду ще буде період потепління невеликого, а далі - про зиму наперед, це просто припускають, що є така можливість, що зима буде безсніжною, може й теплою. Але це, в принципі, не доказово, тому що зараз клімат дуже змінюється і такі глобальні зміни, як зараз трапляються, то, в принципі, вони навіть на такий великий час не прогнозуються точно. Довіряти прогнозам можна тільки на 3-5 днів”, - зазначила Олена Доніч.

Нагадаємо, метеорологічна осінь прийшла до Києва рекордно пізно.

Минулого року зима до Києва так і не прийшла, тому метеорологам було складно визначити прихід весни.

Також нагадаємо, що на високогір’ї Карпат вчора, 19 жовтня, випало 2 см снігу, а температура повітря знизилася до -1 градусу.

Українські Національні Новини

Суспільство