meteorologi-nazvali-mista-u-yakikh-perevischeni-pokazniki-zabrudnennya-povitrya

Метеорологи назвали міста, у яких перевищені показники забруднення повітря

 • 19473 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. У п’яти містах України метеорологи зафіксували перевищення гранично-допустимої концентрації оксиду вуглецю у повітрі. Про це сьогодні під час брифінгу щодо стану забруднення атмосферного повітря в Україні сказав директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, передає кореспондент УНН.

"Та стурбованість, яка розповсюджувалася серед громадських організацій, поширювалася у ЗМІ, на наш погляд вона не має суттєвих підстав. За даними спостережень, у всіх наших великих містах концентрація оксиду вуглецю становила від 0,1 до 1,4. Якщо це співставляти до гранично-допустимої концентрації, яка складає 5 мкг на 1 кубометр, то лише в Дніпрі, Кам’янському, Кривому Розі, Львові та Одесі відбулося перевищення гранично-допустимої концентрації", – сказав Кульбіда.

За його словами, окрім оксиду вуглецю є ще перевищення по деяким іншим показникам. Проте, це звичайний режим забруднення для осіннього періоду.

Нагадаємо, синоптики повідомили, що у деяких великих містах України відбулося перевищення гранично-допустимої концентрації оксиду вуглецю у повітрі, проте нічого незвичайного в Україні стосовно забруднення повітря не сталося.

Українські Національні Новини

Суспільство