mey-ocholit-noviy-komitet-kabminu-z-pidgotovki-do-zhorstkogo-brexit

Мей очолить новий комітет кабміну з підготовки до "жорсткого" Brexit

 • 7927 переглядiв

КИЇВ. 7 січня. УНН. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей очолить новий комітет кабінету міністрів з питань підготовки уряду до виходу країни з ЄС, якщо Лондон і Брюссель так і не зможуть остаточно узгодити умови Brexit. Про це в понеділок повідомив представник прем'єра, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Намір полягає в систематизації контролю за реалізацією планів упорядкованого виходу з ЄС", - пояснив співробітник канцелярії глави уряду.

Створювана структура буде називатися Комітетом по забезпеченню готовності до виходу з ЄС і ведення торгівлі і буде займатися координацією безпосередньої підготовки уряду до "жорсткого Brexit", а також забезпечувати необхідні контакти з Брюсселем і владою країн ЄС при такому сценарії виходу країни зі спільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський парламент голосуватиме щодо Brexit 15 січня

Даний комітет прийде на зміну нині існуючому Комітету з питань виходу з ЄС і забере у Ради з національної безпеки повноваження по управлінню процесом Brexit в разі проведення операції Yellowhammer. Ця операція представляє собою цілий комплекс надзвичайних заходів у фінансовій, торговельній, митній, імміграційній та інших областях в разі виходу країни з ЄС без угоди про умови "розлучення" з Брюсселем.

До комітету увійде 21 особа, в тому числі генеральний прокурор Англії та Уельсу Джеффрі Кокс, головний партійний парламентський організатор Джуліан Сміт і керівники всіх міністерств, які задіяні в роботі з планування Brexit.

Раніше уряд Ірландії підготувався на випадок "жорсткого" Brexit .

Як повідомляв УНН, після Brexit Велика Британія створить нові військові бази.

УНН повідомляв, що країни ЄС дали згоду на перехід до другого етапу переговорів по Brexit.

Нагадаємо, 8 грудня Велика Британія і Європейський Союз досягли домовленості про Brexit і заявили про готовність перейти до другого етапу переговорів.

Українські Національні Новини

Новини Світу