mey-pidtrimala-povernennya-prava-golosu-rosiyskiy-delegatsiyi-v-parye

Мей підтримала повернення права голосу російській делегації в ПАРЄ

 • 9146 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Прем'єр Британії Тереза Мей підтримала повернення права голосу російській делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Про це вона заявила в Палаті громад 24 червня, а відео її виступу оприлюднило посольство України у Великій Британії на офіційній сторінці у Facebook, передає УНН.

Попри те, що окупація Криму триває, а громадянам РФ днями висунули підозри у справі про катастрофу МН17, прем'єр Британії висловила думку, що Росія повинна залишитися в Парламентській асамблеї.

"...її (РФ - ред.) членство в цій організації є одним з небагатьох доступних способів міжнародної спільноти залучити Росію до відповідальності за порушення нею прав людини", – заявила вона.

Разом з тим, Мей наголосила, що Британія ніколи не визнає незаконну анексію Криму.

Нагадаємо, українська делегація підготувала більше 200 поправок, аби заблокувати повернення російської делегації, але "за" проголосували лише 52 європейці, 110 - "проти".

Як повідомляв УНН, сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи на сесії, яка стартує в Страсбурзі, розглядає зміни правил ПАРЄ, які можуть вплинути на питання повернення Росії в організацію.

Українські Національні Новини

Політика