mi-mozhemo-yakscho-potribno-golova-yevrokomisiyi-prigrozila-rf-novimi-sanktsiyami-za-podalshu-agresiyu-proti-ukrayini

"Ми можемо, якщо потрібно": голова Єврокомісії пригрозила РФ новими санкціями за подальшу агресію проти України

 • 27311 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Будь-яка подальша агресія Росії проти України може призвести до посилення та розширення існуючих санкцій. Про це у середу заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише УНН.

Цитата:

"ЄС повністю підтримує Україну перед російською агресією. Будь-які подальші агресивні дії проти України дорого коштуватимуть Росії. Ми можемо посилити та розширити існуючі санкції або ухвалити додаткові, якщо потрібно", - написала фон дер Ляєн у Twitter.

Контекст

Українська влада і західні партнери останнім часом звертають увагу на загострення Росією ситуації з безпекою на Донбасі, нарощування російських сил уздовж кордону з Україною, небезпеку нового російського вторгнення і посилення російської дезінформації.

На тлі цього президенти Росії та США Володимир Путін та Джо Байден 7 грудня провели двосторонні переговори через відеозв’язок, які тривали дві години. Байден пригрозив Путіну “сильними економічними санкціями”, якщо його армія вторгнеться в Україну після того, як Росія зібрала десятки тисяч військ на кордоні.

Лідери ЄС 16 грудня обговорять нарощування російських військ біля кордону України.

Українські Національні Новини

Політика