mi-pochuli-yogo-golos-presofitser-azovu-viyshov-na-zvyazok-iz-ridnimi

"Ми почули його голос": пресофіцер "Азову" вийшов на зв'язок із рідними

 • 362239 переглядiв

КИЇВ. 27 травня. УНН. Автор знаменитих фотографій з “Азовсталі”, голова пресслужби полку “Азов” Дмитро Козацький (позивний Орест) вийшов на зв'язок із рідними після евакуації із заводу у Маріуполі. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомили його сестра Дар'я Юрченко та мати Ірина Юрченко, передає УНН.

Цитата

"Коли ми дізналися, що хлопці відправляються в полон, деякий час не було жодної інформації, було дуже тяжко. Але, слава богу, Діма зателефонував мамі, ми почули його голос, він сказав, що живий – це найголовніше. Сказав, що їх годують, хоча ми не знаємо, як, і те, що з ним усе добре", – розповіла Дар'я.

Деталі

За її словами, під час перебування Козацького на "Азовсталі" його сім'я майже не спілкувалася з ним. Вони мали змогу побачитися за допомогою відеозв'язку в останні дні на заводі. Рідні хлопця кажуть, що це була розмова "про все і ні про що".

Мати військового зазначила, що вірить лише в перемогу України та сподівається на якнайшвидше повернення сина додому.

"Ми просимо весь світ не забувати про наших хлопців. Дмитро – простий хлопець, потрапив на "Азовсталь" у такі тяжкі обставини. Наші воїни показали, наскільки вони мужні та героїчні. Це люди, які дуже люблять свою родину та країну. І за всіх полонених треба боротися до останнього, бо це наші діти й наше майбутнє", – наголосила Ірина.

Доповнення

Дружина командира "Азову" Катерина Прокопенко заявила, що українських захисників, захоплених російськими військами після тримісячної облоги меткомбінату "Азовсталь" у Маріуполі, утримують в "більш-менш задовільних" умовах.

Також секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що українських захисників із "Азовсталі" через гуманітарний коридор доправили до окупованої Оленівки на Донеччині. Олексій Данилов наголосив, що до них не застосовують насильства.

Українські Національні Новини

Суспільство