mi-povinni-y-nadali-zaymati-rishuchu-pozitsiyu-schodo-realizatsiyi-pivnichnogo-potoku-2-razumkov

Ми повинні й надалі займати рішучу позицію щодо реалізації "Північного потоку-2" - Разумков

 • 15492 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів зустріч із Маршалком Сенату Польщі Томашем Гродзьким. Сторони обговорили поглиблення співпраці, будівництво "Північного Потоку-2" та ситуацію у Республіці Білорусь, передає УНН із посиланням на "Урядовий Портал".

"Переконаний, що взаємодія парламентів наших країн сприятиме розвитку стратегічного партнерства між Україною та Польщею і слугуватиме зміцненню безпеки та стабільності в Європі", - зазначив голова ВР.

Разумков підкреслив, що безпекова ситуація у регіоні вимагає подальшої активної взаємодії парламентських делегацій України та Польщі у рамках міжнародних організацій.

Він також наголосив, що європейська та євроатлантична інтеграція залишаються незмінними зовнішньополітичними пріоритетами України.

"Ми маємо хороші міжпарламентські відносини з Польщею, і Україна готова до їх поглиблення, адже міжнародна підтримка допомагає нашій державі стримувати тиск країни-агресора", - відзначив Разумков.

Окрім того, голова парламенту підкреслив, що важливим аспектом взаємодії України та Польщі є співпраця з питань енергетичної безпеки.

"Ми повинні й надалі займати рішучу позицію щодо будівництва "Північного потоку-2", адже він є реальною загрозою для економічної та політичної стабільності в Європі", - зазначив Дмитро Разумков.

Також під час зустрічі було обговорено ситуацію у Білорусі.

"Позиція України вже неодноразово була озвучена: для нас важливо, щоб Білорусь розвивалася як демократична, вільна держава, а її влада була визнана народом Білорусі та іншими країнами світу. Україна ніколи не втручається у виборчий процес інших держав, але для нас важливо, щоб була обрана легітимна влада. Це питання не лише збереження держави Білорусь, а й стабільності у регіоні", - наголосив Разумков.

Як повідомляв УНН, Держдеп США закликає владу Німеччини переглянути співпрацю з Росією щодо газопроводу "Північний потік-2" через ситуацію з Олексієм Навальним.

Українські Національні Новини

Політика