mi-zaraz-perebuvayemo-na-virishalnomu-etapi-borotbi-za-ukrayinu-zelenskiy

Зеленський: ми зараз перебуваємо на вирішальному етапі боротьби за Україну

 • 334063 переглядiв

КИЇВ. 24 березня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогодні Україна перебуває на "вирішальному етапі боротьби" за свою незалежність. Під час промови під час церемонії випуску офіцерів у Київському інституті Національної гвардії він також висловив впевненість у тому, що "нам вдасться вибороти для українського народу довготривалу безпеку", передає УНН.

Цитата

"Ми зараз – на вирішальному етапі боротьби за нашу незалежність, суверенітет, боротьби за Україну, яка триває протягом століть, яка стала змістом життя різних поколінь нашого народу. Я не маю сумнівів, що нам вдасться захистити Україну й вибороти для українського народу довготривалу безпеку, свободу й мир. Ми повинні зробити все, щоб пришвидшити цей результат, пришвидшити нашу перемогу", - заявив Глава держави.

Деталі

Зазначається, що сьогодні відбувся випуск 334 офіцерів, серед яких – 263 випускники Національної академії НГУ та 71 випускник Київського інституту НГУ. 22 з них мають статус учасників бойових дій.

"Сьогодні ми додаємо до нашої перемоги, яку українці наближають усіма силами, іще 334 причини – 334 воїни Національної гвардії України, які завершили навчання й приєднуються до сил оборони й безпеки України. 334 офіцери, яким належить за будь-яких обставин примножувати славу України, захищати волю України, дбати про українців і українок", - зазначив Зеленський під час виступу.

Він подякував бійцям, керівництву, офіцерам Національної гвардії України, харківській Національній академії НГУ та Київському інституту НГУ. Присутні також вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів Національної гвардії та всіх захисників, які загинули в боях.

Під час заходу президент нагородив трьох бійців орденом "Золота Зірка", та ще дев'ятьох нацгвардійців - високими державними нагородами.

Нагадаємо

Президент Володимир Зеленський заявив, що росію не можна зупинити нічим іншим, окрім одного – перемоги України. Україна зробить все, щоб синьо-жовті кольори продовжили свій визвольний рух, щоб повернули нормальне життя всій українській землі, від Донецька до кордону.

Українські Національні Новини

Політика