mi-zaraz-vidchuvayemo-sotsialniy-turizm-vid-tsikh-bizhentsiv-v-nimechchini-poskarzhilisya-na-ukrayintsiv

У німецькій опозиції поскаржилися на "соціальний туризм" українців

 • 411027 переглядiв

КИЇВ. 27 серпня. УНН. Голова опозиційної партії Німеччини "Християнсько-демократичний союз" Фрідріх Мерц заявив, що українці, які втікли від війни, займаються в країні "соціальним туризмом". Про це повідомляє RND, інформує УНН.

Цитата

"Ми зараз спостерігаємо соціальний туризм з боку цих біженців: до Німеччини, назад в Україну, до Німеччини, назад в Україну", - сказав Мерц.

Деталі

Така заява Мерца призвела до хвилі обурення німецьких політиків.

Депутатка Джессіка Розенталь назвала висловлювання Мерца "огидними та непристойними".

Депутат фракції "Вільна демократична партія" Костянтин Кухле сказав: "Риторичне підбурення Союзу нікуди нас не приведе, Німеччина не може дозволити собі дискусію про біженців у тоні Фрідріха Мерца".

Федеральний міністр внутрішніх справ Ненсі Фезер заявила, що вживання слова "соціальний туризм" негідне демократа: "Говорити так про українських жінок і дітей, які тікають від путінських бомб і танків - низькопробно".

Колишній посол України Андрій Мельник був приголомшений таким коментарем німецького чиновника.

"Звідки цей дешевий популізм? Звідки ця нісенітниця про нібито "соціальний туризм" українських біженців?" - написав він у Twitter.

Репортер німецького Bild Пол Ронцгеймер, який часто робить репортажі з України, наголосив, що "Фрідріх Мерц має вибачитися за використання "соціального туризму" щодо українських біженців - або більше ніколи не говорити про "солідарність" з Україною".

Доповнення 

У 12 із 16 федеральних земель Німеччини анонсували припинення прийому нових біженців з України. Наразі прихисток від повномасштабного вторгнення в цій країні знайшли майже мільйон українців.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном