midjourney-prizupinyaye-robotu-cherez-zlovzhivannya-dipfeykami

Midjourney призупиняє роботу через зловживання дипфейками

 • 522649 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. Дослідницька лабораторія Midjourney призупинила безкоштовні пробні версії свого програмного забезпечення після того, як користувачі створили реалістичні дипфейки, включаючи арешт колишнього президента США Дональда Трампа та Папу Франциска у пуховику, передає УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Midjourney відповідає на запит про пробну версію повідомленням про те, що вона не може бути надана, і просить повторити спробу в інший день.

Зображення, створені з використанням платформи штучного інтелекту, особливо зображення Трампа та понтифіка, що стали вірусними, привернули увагу до лабораторії у Сан-Франциско.

"Через поєднання надзвичайного попиту та зловживання пробними версіями ми тимчасово відключаємо безкоштовні пробні версії доти, доки у нас не будуть розгорнуті наступні покращення системи", - заявив засновник Midjourney Девід Хольц у повідомленні цього тижня на каналі Discord компанії.

Сервіс створює реалістичні зображення з урахуванням письмових запитів користувачів. Він був запущений у тестовому режимі у середині 2022 року, а незалежна лабораторія постійно оновлювала програмне забезпечення. Користувачі похвалили нещодавно випущену версію Midjourney за покращену реалістичність створюваних зображень.

Поряд із призупиненням нових безкоштовних пробних версій Midjourney заборонила використання певних слів, таких як арешт, для підказки створення зображень.

Доповнення

Мільярдер-магнат та власник Twitter Ілон Маск та низка експертів закликали в середу призупинити розробку потужних систем штучного інтелекту, щоб дати час переконатися у їхній безпеці.

Відкритий лист, підписаний на сьогодні більш ніж 1000 осіб, включаючи Маска та співзасновника Apple Стіва Возняка, був викликаний випуском платформи штучного інтелекту GPT-4 від компанії OpenAI.

Канадський піонер штучного інтелекту Йошуа Бенжіо, який підписав листа, попередив під час віртуальної прес-конференції в Монреалі, що «суспільство не готове» до цього потужного інструменту та його можливого неправильного використання.

Українські Національні Новини

Технології