migranti-na-kordoni-polschi-ta-bilorusi-vpershe-u-zhitti-pobachili-snig

Мігранти на кордоні Польщі та Білорусі вперше у житті побачили сніг

 • 19009 переглядiв

КИЇВ. 23 листопада. УНН. Мігранти з табору біля польсько-білоруського кордону вперше в житті побачили сніг. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Хартия'97".

Деталі

Сьогодні на території розташування пункту пропуску "Брузги" (з польського боку "Кузниця") випав сніг. Мігрантам, які перебувають у таборі на польсько-білоруському кордоні, таке природне явище раніше не доводилося бачити.

Як зазначають, в Іраку, звідки більшість мігрантів, сніг випадав лише двічі за 100 років спостережень.

У мережі вже опублікували відео із засніженим табором мігрантів.

Додамо

За даними прикордонної служби Польщі, вчора, 22 листопада, на польсько-білоруському кордоні зафіксували 174 спроби нелегального перетину.

Територію, яку охороняє прикордонна застава у Біловежі, намагалися перетнути 50 агресивно налаштованих іноземців.

Нагадаємо

Наприкінці травня білоруський правитель Олександр Лукашенко у відповідь на санкції з боку ЄС заявив, що Мінськ більше не затримуватиме нелегалів, які намагаються через Білорусь потрапити в Європу.

У серпні Польща, Литва, Латвія та Естонія звинуватили Білорусь у використанні нелегальних мігрантів як зброї у так званій гібридній війні проти ЄС. Прем’єр-міністри цих країн у спільній заяві закликали ООН вжити заходів щодо білоруського керівництва.

У межах боротьби з потоком нелегальних мігрантів Польща розпочала будівництво паркану на кордоні з Білоруссю.

8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні загострилася. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що уздовж кордону країни привели в готовність війська через напружену ситуацію з мігрантами.

У ніч на 10 листопада дві великі групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, усіх їх затримали. Кожного дня нелегали здійснюють нові спроби прориву.

Українські Національні Новини

Новини Світу