migranti-scho-peretinayut-protoku-la-mansh-mozhut-buti-pozbavleni-prava-na-pritulok-u-britaniyi

Мігранти, що перетинають протоку Ла-Манш можуть бути позбавлені права на притулок у Британії

 • 182946 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. Мігранти, які перетинають Ла-Манш, зіткнуться із забороною на отримання притулку у Великій Британії відповідно до планів, оголошених міністром внутрішніх справ у вівторок. Про це УНН пише з посиланням на ВВС.

Деталі

На конференції Консервативної партії Суелла Браверман виголосила першу промову з моменту вступу на посаду.

Браверман сказала: «Ми маємо зупинити човни, що перетинають Ла-Манш. Це тривало надто довго. Але я маю бути з вами відверта: швидких рішень немає, і проблема хронічна».

Міністр зазначила, що закон «просто не працює», а законодавство «порушується» контрабандистами.

«Сьогодні я ручаюся вам, що постараюся внести законопроект, щоб було зрозуміло, що єдиний шлях до Сполученого Королівства лежить через безпечний та законний маршрут… Тож якщо ви навмисно нелегально в'їжджаєте до Сполученого Королівства з безпечної країни, ви повинні бути негайно повернені на батьківщину або переселені до Руанди. Там буде розглянута ваша заява про надання притулку».

Активісти засудили цей план як нові «напади» на «справжніх біженців» і назвали їх «кричущим порушенням» міжнародних зобов'язань Великою Британії за Конвенцією про біженців.

Додамо

Це оголошення знаменує собою останню спробу уряду приборкати зростаючу кількість перетинів Ла-Маншу після того, як його політика щодо відправлення мігрантів до Руанди в один кінець зупинилася через юридичні проблеми.

Цього року понад 33 500 людей прибули до Великої Британії.

Українські Національні Новини

Новини Світу