migranti-zalishili-stikhiyniy-tabir-na-pivnochi-gretsiyi

Мігранти залишили стихійний табір на півночі Греції

 • 9455 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. На півночі Греції мігранти зібрали свої намети і покинули стихійний табір, розбитий в полі недалеко від кордону з Північною Македонією, після безрезультатних спроб прорватися на територію сусідньої держави. Про це УНН повідомляє з посиланням на Euronews.

За інформацією видання, багато хто з мігрантів сіли в автобуси і повернулися в спеціально організовані центри.

Нагадаємо, в минулий четвер між мігрантами і поліцейськими почалися зіткнення. В той день сотні біженців з дітьми прибули до табору мігрантів Діавата, недалеко від кордону з Північною Македонією, і встановили намети в полі поруч з ним. Це сталося через чутки в соціальних мережах про відкриття пропускного пункту для мігрантів, якщо ті масово перемістяться до кордону.

З боку співробітників органів правопорядку вони отримали жорстку відсіч - поліція застосувала для розгону агресивно налаштованих біженців сльозогінний газ.

Варто відзначити, що в даний час в Греції в спеціальних центрах і таборах перебувають десятки тисяч біженців, в основному з Сирії, Іраку та Афганістану. У 2016 році балканські країни закрили свої кордони, перекривши головний маршрут нелегалів до Західної Європи.

Як повідомляв УНН, на вихідних зіткнення на півночі Греції тривали. Мігранти неодноразово намагалися прорвати поліцейські кордони навколо табору і прорватися до дороги, що веде до кордону. Нападники кидали в співробітників органів правопорядку камінням і пляшками, а поліція використовувала у відповідь сльозогінний газ.

Українські Національні Новини

Новини Світу