militsiya-bishkeka-rozganyaye-protestuyuchikh-proti-zatrimannya-eks-prezidenta-kirgizstana

В Бішкеку знову сутички між міліцією та протестувальниками проти затримання екс-президента Киргизстану

 • 7755 переглядiв

КИЇВ. 8 серпня. УНН. Міліція Бішкека застосувала світлошумові гранати проти людей, які зібралися на центральній площі міста в знак протесту проти затримання колишнього президента Киргизії Алмазбека Атамбаєва. Про це повідомляє видання 24.kg, передає УНН.

На площі перебувало близько тисячі осіб. 24.kg повідомляло, що протестуючі кидали камені в журналістів.

Прихильники Алмазбека Атамбаєва, які зібралися біля будівлі Державного комітету національної безпеки, стверджують, що люди на центральній площі не мають до них відношення.

Нагадаємо, 7 серпня спецназ Киргизстану почав операцію по затриманню екс-президента країни Алмазбека Атамбаєва, підозрюваного в корупції і позбавленого недоторканності. Однак його прихильники в селі Кой-Таш чинили опір. В ході спецоперації з затримання Атамбаєва загинув один співробітник спецназу, близько 50 людей отримали поранення.

Після цього, Алмазбека Атамбаєва затримали 8 серпня після спецоперації, яка тривала близько доби. Прихильники Атамбаєва намагалися перешкодити його затриманню. У зіткненнях між спецназом і прихильниками колишнього президента постраждали близько 100 осіб, повідомляє Meduza.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-президент Киргизстану визнав, що стріляв по спецназівцях під час штурму

Українські Національні Новини

Новини Світу