milovanov-priznachiv-negozhogo-bleskuna-kerivnikom-dp-ukrspirt

Милованов призначив "негожого" Блескуна керівником ДП "Укрспирт"

 • 11942 переглядiв

КИЇВ. 5 листопада. УНН. Міністр розвитку економіки Тимофій Милованов призначив Сергія Блескуна тимчасовим керівником ДП "Укрспирт", всупереч протестам трудового колективу, повідомляє УНН.

Інформація про подання Блескуна опублікована на Facebook-сторінці держпідприємства.

Повідомляється, що призначений він був вчора міністром Миловановим і приступив до виконання обов'язків негайно. Однак на сайті міністерства відповідний наказ відсутній.

"Сергій Блескун наголосив на пріоритетах: демонополізація і приватизація галузі в інтересах держави і з дотриманням прав усіх працюючих", - йдеться в повідомленні ДП "Укрспирт".

Також повідомляється, що 1 листопада міністерство Милованова оголосило конкурс на керівника ДП "Укрспирт". Однак, в опублікованому на Facebook-сторінці Милованова наказі не було ні підпису, ні дати.

Нагадаємо, у ці дні Окружний адміністративний суд столиці вирішує, чи забороняти Міністерству розвитку економіки призначати Сергія Блескуна на посаду в.о. керівника ДП "Укрспирт".

З відповідною заявою до суду звернулася профспілка працівників ДП "Укрспирт". Серед інших вимог заяви - заборонити Міністерству юстиції України і будь-якого іншого суб'єкта державної реєстрації вносити до ЄДР відомості про керівника ДП "Укрспирт" і особі, яка може здійснювати дії від імені підприємства.

Трудовий колектив пояснює, що Блескун має конфлікт інтересів, пов'язаний з російськими компаніями і вітчизняними виробниками горілки. Також вони нагадали, що Блескун вже очолював ДП в 2015-2016 роках і до тодішньої його діяльності трудовий колектив і українські правоохоронні органи мають ряд питань.

З вимогою не призначати Блескуна на посаду керівника ДП "Укрспирт" трудовий колектив звернувся і до Президента Володимира Зеленського.

Довідка. Сергій Блескун протягом 2001-2006 років жив і працював у Москві (РФ). Був директором з роботи з клієнтами ВАТ "Лебедянський" (соки ТМ "Я", "Тонус", "Фруктовий сад", "Фрустайл" і "ФрутоНяня"). Протягом 2006-2008 років був директором концерну "Оверлайт" (ТМ "Мягков", "Штурман", "Одеса", L'Odessika), власником якого був Борис Кауфман - він же був бенефіціаром "Платинум банк", в який Блескун у час свого керівництва у ДП "Укрспирт" направив кошти. Протягом 2008-2015 рр. Блескун був комерційним директором компанії Nemiroff, звідки і потрапив вперше у ДП "Укрспирт".

Українські Національні Новини

Політика