mimishnist-zashkalyuye-bilya-stantsiyi-akademik-vernadskiy-narodilisya-ditinchata-tyuleniv

Мімішність зашкалює: біля станції "Академік Вернадський" народилися дитинчата тюленів

 • 402155 переглядiв

КИЇВ. 19 вересня. УНН. Біля станції “Академік Вернадський” народилися перші в цьому сезоні дитинчата тюленів, їх - двоє. Про це інформує УНН з посиланням на Національний антарктичний науковий центр.

Цитата

"Знаєте, у кого мімішність зашкалює? Це у новонароджених тюленят Ведделла. Раді повідомити, що поблизу нашої станції народилися перші в цьому сезоні тюленятки – їх уже 2", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Перше побачило антарктичний світ на сусідньому острові Вінтер, біля будиночку Ворді. Друге – біля острова Скуа, на кризі в протоці Скуа Крік.

Наші полярники пишуть про дитинчат так: "Зовсім крихітка, ще не відходить від матері, та, треба сказати, росте на очах (може набирати до 6-7 кг за день). Пересувається цуценя (так називають новонароджених тюленят) невпевнено, адже м'язева система тільки формується, та вже через кілька тижнів розпочнеться навчальний процес, і малеча буде вчитись виживати в суворих антарктичних умовах".

Довідка

Вагітність у самок тюленів Ведделла триває 10 місяців. Народження малят відбувається на поверхні криги. Кожна самка приносить по одному малюкові. Новонароджені тюленята зазвичай важать 25-30 кг, в довжину сягають 1,3 м, а коли стануть дорослими, мають важити біля 400 кг.

Мати вигодовує малюка протягом 7-ми тижнів. Коли годування закінчується, молоді особини відправляються в воду і починають самостійне життя. А живуть ці тюлені відносно довго – 20 років.

Цитата

"Лише в Антарктиді тюлені не бояться людини. Чому? Тому що тут вчасно взяли їх під охорону. Скажімо, в Балтиці їх переслідують ще з часів палеоліту, тому, якщо побачити тут тюленя, можна ще 10 років розказувати іншим про це. А от в Антарктиці таке диво. Вітаємо новонароджених тюленяток! І, традиційно, щойно дізнаємося їхню стать, оголосимо конкурс на найкращі імена для цих неймовірних тваринок", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо 

Українські полярники зі станції “Академік Вернадський” зафіксували найтеплішу за весь час спостережень зиму. 
Середня температура повітря за зиму становить -2.13°С. Це на 0.4°С тепліше, ніж попередній рекорд, встановлений 1998 року.

Українські Національні Новини

Суспільство