minarodny-fond-opublikuvav-noviy-spisok-vinnikh-u-peresliduvanni-s-magnitskogo

Міжнародний фонд опублікував новий список винних у переслідуванні С.Магнітського

 • 7102 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Фонд "Справедливість для Сергія Магнітського" опублікував новий список чиновників, які, на думку цієї міжнародної організації, причетні до посмертного переслідуванню покійного юриста Hermitage Capital, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

До нього увійшли 30 співробітників МВС, генеральної прокуратури, ФСБ і слідчого комітету Росії, які, за даними фонду, курують посмертне звинувачення щодо Сергія Магнітського і звільнили від відповідальності тих, кого він викрив в розкраданні з російського бюджету 5,4 мільярда рублів.

У фонді також повідомили, що слідчий департамент МВС Росії знову відмовив матері С.Магнітського в скарзі на незаконне посмертне переслідування її сина.

Юрист Hermitage Capital Сергій Магнітський помер у московському СІЗО в листопаді 2009 року і згодом, посмертно, був визнаний винним в несплаті податків. Адвокати, сім'я і колеги покійного, в тому числі Вільям Браудер, наполягають, що його кримінальне переслідування було незаконним. Вони заявляють, що С.Магнітський потрапив до в'язниці після того, як розкрив схему великих розкрадань з російського бюджету.

Нагадаємо, США розширили дію "закону Магнітського" на весь світ.

"Список Магнітського" був розроблений у Вашингтоні в 2012 році після скасування поправки Джексона-Веніка. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Сергія Магнітського і вводив візові та фінансові санкції стосовно ряду російських чиновників.

Українські Національні Новини

Новини Світу