minekonomiki-vivchit-kompaniyi-tarpana-u-mezhakh-pidgotovki-spisku-aktiviv-scho-pidlyagayut-vidchuzhennyu-na-korist-ukrayini

Мінекономіки вивчить компанії Тарпана у межах підготовки списку активів, що підлягають відчуженню на користь України

 • 205261 переглядiв

КИЇВ. 9 травня. УНН. Міністерство економіки України при формуванні переліку компаній, які підлягають примусовому вилученню на користь України, опрацює інформацію щодо фірм, афілійованих із заочно арештованим в Україні Русланом Тарпаном. Про це у відповідь на запит журналістів УНН повідомили в Мінекономіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У РНБО пояснили, хто відповідає за внесення компаній Тарпана до списку майна, що вилучається на користь України

Цитата

«…щодо конфіскації на користь України ТОВ «Гранд Отель», ТОВ «Компас Проект» та ТОВ «Квартал Руссова» повідомляє: на виконання доручення Прем’єр-міністра України щодо виконання частини другої статті 3 ЗУ «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності російської федерації та її резидентів» Мінекономіки на підставі пропозицій, наданих міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, обласними державними/військовими адміністраціями, а також іншими державними органами, проводиться робота по формуванню відповідних переліків об’єктів права власності російської федерації та її резидентів, які підлягають примусовому вилученню.

Інформація, зазначена у зверненні (щодо ТОВ «Гранд Отель», ТОВ «Компас Проект» та ТОВ «Квартал Руссова», - ред.), буде опрацьована Мінекономіки під час формування зазначених переліків.

Разом з тим, після завершення їх формування, переліки буде направлено на розгляд Кабінету Міністрів України.

У разі схвалення Кабінетом Міністрів України переліки буде направлено до Ради національної безпеки і оборони України для прийняття відповідного рішення про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів», - повідомив перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Нагадаємо

Одеські компанії, такі як “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, які за даними реєстрів, прямо чи опосередковано належать головному підозрюваному у справі про розкрадання сотень мільйонів державних коштів на сумнозвісному проекті «Глибоководний випуск» Руслану Тарпану, контролюються з росії, бо мають у своєму складі бенефіціара та учасника з паспортом країни-агресора. Про це йдеться в розслідуванні УНН “Війна війною, а російський бізнес - за розкладом: як працюють компанії розшукуваного Руслана Тарпана".

Також вищезазначена фірма «Гранд Отель» в одному зі своїх приміщень розташувала телеканал нардепа та члена вже забороненої в Україні проросійської партії "Опозиційна платформа – За життя" Вадима Столара - Odesa.Live.

До теми

Окрім російських громадян у складі компаній і "дружби з опзж" Руслан Тарпан також прославився й тим, що був нагороджений федеральною службою охорони росії "за демонстрацію престижу і слави россійского государства".

На думку народної депутатки Соломії Бобровської, Тарпан є колаборантом, який «дуже давно працює на російські інтереси».

Наразі Тарпан перебуває у міждержавному розшуку та, ймовірно, переховується в ОАЕ. У прокуратурі готуються до його екстрадиції в Україну.

Українські Національні Новини

Економіка