minekonomrozvitku-ochikuye-zrostannya-vvp-u-sichni-na-rivni-5-1

Мінекономрозвитку очікує зростання ВВП у січні на рівні 5,1%

 • 12465 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують зростання ВВП у січні 2017 року на рівні 5,1%, порівняно з тим, що у січні минулого року було падіння на рівні 1,6%. Про це йдеться в аналітичних матеріалах Мінекономрозвитку, передає УНН.

"У цілому у січні 2017 року зростання ВВП оцінюється Мінекономрозвитку орієнтовно на рівні 5,1%", - йдеться у матеріалі відомства.

Як зазначається в аналітичній статті, січневе зростання виробничого сектору економіки є вищим, ніж прогнозувалось і, втому числі, обумовлене впливом нетипової бази порівняння минулого року.

За інформацією відомства, близько 60% приросту зведеного індексу виробництва (ЗІВ) було забезпечено галузями, спрямованими на задоволення інвестиційних потреб.

Окрім того, у Мінекономрозвитку очікують, що за підсумком І кварталу 2017 року буде більш помірна динаміка зростання порівняно із січнем, що буде обумовлено, по-перше, вищою базою порівняння минулого року у лютому-березні, ніж у січні, по-друге, відчутним впливом у короткостроковому періоді блокади залізничного сполучення.

Нагадаємо, Прем'єр В.Гройсман прогнозує у 2017 році ріст ВВП на рівні 3%.

Українські Національні Новини

Економіка