minekonomrozvitku-tsogo-roku-ukrayina-pereyde-na-zimoviy-chas-28-zhovtnya

Мінекономрозвитку: цього року Україна перейде на зимовий час 28 жовтня

 • 10682 переглядiв

КИЇВ. 18 жовтня. УНН. Цього року перехід на зимовий час в Україні відбудеться 28 жовтня о 4-й годині – годинникові стрілки слід буде перевести на одну годину назад. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) у відповіді на запит кореспондента УНН.

“На території України 28 жовтня 2018 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується „літній час“ з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад”, — зазначила прес-служба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові Apple Watch у Австралії “зламалися” через перехід на літній час

У МЕРТ уточнили, що порядок обчислення часу на території України визначений постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 р., яка передбачає переведення щорічно годинникової стрілки в останню неділю березня о 3 годині на 1 годину вперед і в останню неділю жовтня о 4 годині на 1 годину назад.

Аналогічний порядок обчислення часу діє на території Європейського Союзу.

Нагадаємо, у разі прийняття Європейським Союзом рішення про скасування переходу на літній час Мінекономрозвитку звернеться до Кабінету Міністрів України щодо можливості внесення відповідних змін до порядку обчислення часу на території країни.

Українські Національні Новини

Політика