minenerho-z-yevropy-yde-avariina-dopomoha-elektrykoiu-cherez-vorozhyi-obstril-poraneno-trokh-shakhtariv

Міненерго: з Європи йде аварійна допомога електрикою, через ворожий обстріл поранено трьох шахтарів

 • 24880 переглядiв

Три шахтарі були поранені в Донецькій області внаслідок ворожого обстрілу шахти, в той час як в Харківській області та Кривому Розі діють обмеження споживання, а Україна отримує аварійну допомогу електроенергією з сусідніх країн, щоб покрити попит.

На Донеччині внаслідок ворожого обстрілу шахти поранено трьох шахтарів. Обмеження споживання діють у Харківській області та у Кривому Розі. Для покриття потреби в електроенергії є імпорт та аварійна допомога з сусідніх країн. Про це повідомили у понеділок у Міненерго, пише УНН.

Деталі

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі вчора застосовувалися графіки відключень у Харківській області. Обмеження в цьому регіоні, а також у Кривому Розі діють і сьогодні", - повідомили в Міненерго.

Як вказано, минулої доби у вечірні години Україна отримувала аварійну допомогу з Польщі, Словаччини та Румунії. Сумарний обсяг постачання, як повідомляється, становив менше відсотка від добового обсягу споживання.

"Також на запит українського оператора системи передачі здійснюється екстрене постачання електроенергії і поточної доби. Сумарний обсяг залученої електроенергії прогнозується до 2% від прогнозованого обсягу добового споживання", - ідеться у повідомленні.

Наслідки обстрілів

"Учора ворог обстріляв одну з шахт на Донеччині. Поранення отримали троє працівників. Повторний обстріл підприємства стався вночі. Пошкоджено будівлі", - зазначили у Міненерго.

Знеструмлення

Вчора в Одеській області, як вказано, через технологічне порушення короткостроково вимикалось обладнання на високовольтній підстанції, знеструмлювалися побутові споживачі.

В Івано-Франківській області через технічне порушення короткостроково вимикалась високовольтна підстанція. У результаті знеструмлювалися побутові споживачі та один юридичний споживач, повідомили у відомстві.

У Сумській області через падіння дерева пошкоджено високовольтну повітряну лінію, вимикались побутові споживачі. Лінію включено в роботу, вказали у міністерстві.

Наслідки негоди

У Донецькій області через сильний вітер відключилась повітряна лінія, знеструмилися побутові споживачі та дві шахти (під землею працювало 25 людей). Працівники вийшли на поверхню.

Ситуація на ЗАЕС

"Рівень води у ставку-охолоджувачі становить 15,43 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції", - зазначили у Міненерго.

Імпорт та експорт

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 7858 МВт-год. Експорту не передбачається.