minfin-dopuskaye-scho-vtrata-vvp-cherez-viynu-rf-proti-ukrayini-mozhe-stanoviti-do-50

Мінфін допускає, що втрата ВВП через війну рф проти України може становити до 50%

 • 167195 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. Внаслідок повномасштабного вторгнення росії, втрати України можуть досягти до 50% валового внутрішнього продукту. Проте все залежатиме від подальших сценаріїв. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Від 30 до 50% може бути втрачено ВВП, але знову ж таки, тут питання що зарано такі оцінки робити. Все залежить від перебігу війни, і як це буде далі впливати на економічну активність бізнесу і громадян. Якщо бізнес зможе швидко адаптуватись, якщо війна завершиться швидко перемогою - це один сценарій. Якщо буде продовжуватись - це інший сценарій. Тому бажано звичайно в цих оцінках виходити з оптимістичного сценарію», - розповів Марченко.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що Міністерство економіки України прогнозує падіння ВВП в першому кварталі 2022 року на 16%, а за підсумками року падіння може досягти 40%

Марченко повідомляв, що Міністерство фінансів прогнозує зростання дефіциту державного бюджету України з 2,7 млрд дол. у березні, до 5-7 млрд дол. щомісячно до кінця весни.

Українські Національні Новини

Економіка