minfin-na-odin-den-bude-pripineno-obslugovuvannya-yurosib-v-privatbanku

Мінфін: на один день буде припинено обслуговування юросіб в ПриватБанку

 • 7746 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Тимчасово на один день в ПриватБанку не будуть обслуговувати юридичних осіб. Про це під час брифінгу щодо націоналізації ПриватБанку повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент УНН.

"Таке рішення було прийнято з огляду на системне значення цього найбільшого в Україні банку. Це дозволить стабілізувати банк, зберегти кошти вкладників, а також забезпечити стабільність фінансової системи України. Завдяки передачі у державну власність банк продовжує працювати, це дозволяє вкладникам мати безперервний доступ до своїх грошей. Тимчасово на один день буде припинено обслуговування юридичних осіб, але вже приймаються кроки, щоб це мало мінімальний вплив для клієнтів. Інших обмежень наразі не передбачено і не відбувається", - сказав він.

Нагадаємо, 18 грудня Кабінет міністрів України на засіданні розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

Українські Національні Новини

Економіка