minfin-nazvav-umovi-otrimannya-ukrayinoyu-makrofinansovoyi-dopomogi-yes

Мінфін назвав умови отримання Україною макрофінансової допомоги ЄС

 • 12233 переглядiв

КИЇВ. 23 червня. УНН. Ухвалення низки законопроектів, що стосуються фінансової сфери, необхідне для отримання Україною макрофінансової допомоги від Європейського Союзу. Про це повідомили УНН у пресс-службі Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка з головою представництва ЄС в Україні Хьюгом Мінгареллі.

"Обговорили низку законопроектів, які вже давно подані Мінфіном до Верховної Ради та які Україні потрібно ухвалити, аби виконати зобов’язання в рамках Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, йшлося про законопроекти щодо митного контролю, уповноважених економічних операторів, бухгалтерського обліку та фінзвітності, аудиторської діяльності тощо. Ці зміни також потрібні для отримання макрофінансової допомоги від ЄС", - йдеться у повідомленні.

Зі слів міністра О.Данилюка, "в інтересах України, ухвалити ці законопроекти, які не тільки важливі для впровадження реформ в нашій країні, а також необхідні для виконання зобов’язань в рамках Угоди про асоціацію з ЄС".

“Ми сподіваємося на консолідацію політичних сил та швидке прийняття необхідних законопроектів. Україні не варто зараз знижувати темп. Адже це вкрай важливо для її подальшого сталого розвитку”, - підкреслив Х.Мінгареллі.

Нагадаємо, НБУ очікує зростання золотовалютних резервів до 21,1 млрд дол. до кінця року.

Українські Національні Новини

Економіка