minfin-obitsyaye-do-kintsya-roku-zatverditi-normativnu-bazu-dlya-planu-beps

Мінфін обіцяє до кінця року затвердити нормативну базу для плану BEPS

 • 11905 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Міністерство фінансів розробляє нормативну базу для імплементації положень спрямованого на деофшоризацію та забезпечення податкової прозорості закону №466-IX в частині Плану протидії практикам розмивання оподатковуваної бази й виведення прибутку з-під оподаткування (BEPS), робота з її затвердження має завершитися до кінця року. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Мінфіну. 

"До кінця поточного року Міністерством фінансів буде затверджено всі необхідні для впровадження кроків Плану BEPS нормативно-правові акти", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, виконання заходів Дорожньої карти щодо реалізації положень закону №466-IX, як вказано, передбачає розробку більш ніж 10 підзаконних нормативно-правових актів, над якими, наразі, триває робота спільно з Держаною податковою службою.

Для цього Мінфін проводить вивчення міжнародного досвіду практичного застосування правил BEPS та отримує технічну допомогу від міжнародних експертів МВФ, ОЕСР та GIZ шляхом проведення онлайн семінарів та консультацій, додали у відомстві.

Нагадаємо, 23 травня 2020 року набрав чинності закон №466-IX - так званий закон про деофшоризацію, яким впроваджено дев’ять з п’ятнадцяти кроків Плану BEPS.

Українські Національні Новини

Економіка