minfin-predstaviv-strategiyu-reformuvannya-derzhavnikh-bankiv

Мінфін представив стратегію реформування державних банків

 • 9464 переглядiв

КИЇВ. 21 лютого. УНН. Частка участі держави у банківському секторі повинна зменшуватись. Однією з цілей стратегії є її зменшення до 24% з 55% та створення конкурентних умов на ринку. Про це повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає кореспондент УНН.

Як зазначив він, банківський сектор відіграє ключову роль у розвитку економіки, оскільки є механізмом, який перетворює заощадження на інвестиції.

За його словами, ефективність банківської системи залежить від конкуренції на ринку, на створення якої і направлена стратегія реформування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міненерговугілля: у держбанків 400 млрд грн проблемних кредитів

"Зміна підходів роботи держбанків, які працюватимуть як комерційні, забезпечить конкурентність, прибере непритаманні переваги для різних банків. Крім того, стратегія передбачає максимізацію доходів держави від продажу банків та компенсацію витрат держави на націоналізацію та докапіталізацію банків", - звернув увагу Данилюк.

Він додав, що стратегія базується на чотирьох напрямках роботи:

• удосконалення моделі управління;
• впровадження стратегії для окремих банків з метою відновлення їх діяльності як стабільних прибуткових установ, що функціонують на комерційних засадах;
• впровадження планів виходу держави з капіталів банків та підвищення їх вартості;
• розробка та впровадження підходів для роботи з непрацюючими кредитами.

Українські Національні Новини

Політика