minfin-ukrayini-zaperechuye-vnesennya-estoniyi-do-spisku-ofshoriv

Мінфін України заперечує внесення Естонії до списку офшорів

 • 13422 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Міністр фінансів України Олександр Данилюк заперечує внесення Естонії до списку офшорних зон. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу міністерства.

“Мова не йде про „список офшорів“. Це перелік держав, операції з резидентами яких ми визнаємо контрольованими для цілей трансфертного ціноутворення. Прирівнювання цих двох списків один до одного є помилковим”, — зазначив Олександр Данилюк в ході зустрічі з естонським прем’єром Юрі Ратасом.

Данилюк також додав, що в Києві для того, щоб не допустити зловживань і ухилення від оподаткування, контролюють операції резидентів України з іншими країнами, де податкові ставки нижче.

“Потрібно, щоб податки сплачувалися в країні, де вони формуються, тому необхідні додаткові механізми контролю. Це те, до чого ми прагнемо в рамках плану дій BEPS (Base erosion and Profit Shifting). Це також важливо для наповнення державного бюджету”, — підкреслив він.

У прес-службі Мінфіну України також додали, що Данилюк і Ратас домовилися про продовження переговорів між країнами для конструктивного вирішення цього питання. Український міністр зазначив, що переговори ведуться з Латвією, де також був впроваджений податок на виведений капітал.

Як повідомляв УНН, прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас на зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом та міністром фінансів України Олександром Данилюком в Давосі заявив, що Естонію необхідно негайно видалити зі списку офшорів.

Українські Національні Новини

Політика