minfin-zaluchiv-do-byudzhetu-1-mlrd-grn-vid-prodazhu-ovdp

Мінфін залучив до бюджету 1 млрд грн від продажу ОВДП

 • 12964 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Міністерство фінансів України за підсумками аукціону з ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) залучило до держбюджету трохи більше 1 млрд грн. Про це Мінфін повідомив у Facebook, передає УНН.

"На аукціонах 26 травня 2020 року Міністерство фінансів запропонувало інвесторам номіновані в національній валюті цінні папери з терміном обігу 3, 6, 9 та 12 місяців. За підсумками аукціону до державного бюджету було залучено 1 037 млн грн. Ставки дохідності за короткостроковими інструментами (ОВДП - ред.) знижено", - вказали у Мінфіні.

Також вказано, що середньозважена ставка дохідності за тримісячними ОВДП становила 10,19% (зменшення на 31 базисний пункт), а за шестимісячними – 10,33% (зменшення на 45 б.п.).

"При цьому, Мінфін не задовільнив попит по ставках вищих, ніж на минулому аукціоні, за 9-місячними та 12-місячними ОВДП, залишивши незмінними ставки доходності за річними ОВДП та залучивши при цьому 314 млн гривень. За 9-місячними паперами аукціон не відбувся", - додали у міністерстві.

Нагадаємо, у квітні Мінфін залучив до бюджету майже 10 млрд грн від продажу держоблігацій після місяця перерви.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Мінфін залучив до бюджету 1 млрд грн від продажу ОВДП

     • 12964 переглядiв

    На Буковині чоловік до смерті закатував собаку сокирою

     • 11326 переглядiв

    День Києва відзначатимуть у телеформаті - КМДА

     • 16019 переглядiв

    ВАКС залишив Гримчака під нічним домашнім арештом

     • 9938 переглядiв