ministerstvo-energetiki-sprostuvalo-sekretni-materiali-leschenka

Міністерство енергетики спростувало "секретні" матеріали Лещенка

 • 17391 переглядiв

КИЇВ. 25 червня. УНН. Інформація, оприлюднена колишнім народним депутатом Сергієм Лещенко про нібито заборону використання газу при виробництві електроенергії – не відповідає дійсності. Про це повідомили у пресслужбі Міненерго, передає УНН.

Так, Лещенко стверджує, що "в.о. міністра енергетики Ольга Буславець заборонила виробляти електроенергію з газу". Але жодної такої заборони в Україні немає, стверджують у Міненерго.

Натомість є розпорядження, де рекомендовано пріоритетну диспетчеризацію блоків ТЕС, що використовують українське вугілля, а це не є тотожними поняттями, наголошують у Міненерго.

"Рішення пояснюється тим, що останні місяці українські шахти знаходилися у простої, гірники не отримували заробітну плату і загалом загострювалася соціально-економічна ситуація у вугільній галузі. Так відбувалося тому, що теплові електростанції почали спалювати газ замість українського вугілля. Керуючись національними інтересами, пріоритет було змінено на українське вугілля", - наголошують в Міністерстві.

Також Лещенко стверджує, дослівно, що є: "Заборона "Енергоатому" проводити аукціони для продажу е/е за двохсторонніми договорами". Ця інформація, за даними Міненерго, також не відповідає дійсності та вводить людей в оману.

Міненерго навпаки було ініціатором того, щоб "Енергоатом" продавав частину виробленої електроенергії на ринку двохсторонніх договорів. Відповідне рішення було затверджено на Антикризовому енергетичному штабі і закріплено відповідною постановою, розповідають в Міненерго.

Нагадаємо, раніше у розповсюдженні "фейків" Лещенка звинуватив Рудольф Джуліані, адвокат президента США Дональда Трампа.

Українські Національні Новини

Політика