ministr-ekonomiki-frn-pro-pivnichniy-potik-2-dovgostrokoviy-proekt-ne-mozhna-pereglyadati-kozhni-paru-misyatsiv

Міністр економіки ФРН про "Північний потік-2": довгостроковий проект не можна переглядати кожні пару місяців

 • 13712 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр, говорячи про проект російського газопроводу "Північний потік - 2" зазначив, що проти того, щоб переглядати "кожні пару місяців" довгостроковий проект. Про це він сказав в інтерв'ю газеті Handelsblatt, опублікованому в п'ятницю, 25 вересня, передає УНН.

"Я завжди вважав проблематичним кожні кілька місяців ставити під сумнів проекти, розраховані на кілька десятиліть. В іншому випадку приватні інвестори більше не захочуть брати на себе зобов'язання. У нас була велика і жвава дискусія про "Північний потік-2", коли цей проект був запущений залученими компаніями і вимагав ухвалення рішення. Це було багато років тому. В результаті рішення про схвалення були видані владою різних європейських країн", - сказав Альтмаєр.

"Ми всі припускаємо, що обсяг газу, який Європі доведеться імпортувати, збільшиться. Це пов'язано з тим, що видобуток його в ЄС падає. У той же час, з зупинкою атомних і вугільних електростанцій, газ буде відігравати велику роль в енергопостачанні на перехідний період. Ми повинні запитати себе, звідки надходитиме газ в майбутньому", - додав міністр.

На запитання, чи буде завершений "Північний потік - 2" Альтмаєр торкнувся теми отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

"Перш за все, ми в федеральному уряді згодні з тим, що замах на вбивство Олексія Навального ... має бути засудженим найрішучішим чином. Ми дуже ясно це висловили. Проект Nord Stream - це проект, в якому задіяні компанії з різних країн Європи. Газ, що буде поставлятися, призначений не тільки для Німеччини, але і для багатьох країн ЄС. Таким чином, тема "Північного потоку - 2" торкається всієї Європи і за її межами Заходу в цілому. Тому ми також поговоримо з нашими партнерами про будь-які наслідки, які можуть виникнути. Ми не супроводжуємо це заздалегідь публічними заявами", - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше аналітики ЗМІ повідомили, що ФРН не може відмовитися від "Північного потоку-2" через ймовірні збитки для Європи.

Українські Національні Новини

Новини Світу