ministr-ekonomiki-nimechchini-sila-ta-rishuchist-yevropi-postrazhdali-pid-chas-superechok-cherez-novi-sanktsiyi

Міністр економіки Німеччини: "сила та рішучість" Європи постраждали під час "суперечок" через нові санкції

 • 159000 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Міністр економіки Німеччини Роберт Хабек заявив у вівторок, що "сила і рішучість Європи, безумовно, постраждали" під час "суперечок" між державами-членами Європейського союзу щодо нових санкцій проти росії, узгоджених блоком у понеділок. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Цитата

"Це компроміс, і, можливо, ми живемо за часів, коли надто багато компромісів не лише затьмарюють, а й знищують ясність. Я, звичайно, не в захваті від цього", - сказав Хабек на пресконференції у Берліні.

Деталі

Хабек звинуватив угорського лідера Віктора Орбана у "безжальному" відстоюванні "власних інтересів" під час переговорів щодо шостого пакету санкцій ЄС проти Москви.

"Мене дратує, і це ввічливий спосіб висловити це - як Віктор Орбан може втручатися настільки глибоко, безжально тільки у своїх інтересах, - сказав Хабек. - Європа повинна заново винайти себе".

Додамо

Євросоюз погодився заборонити до кінця року 90% імпорту російської нафти.

Російську нафту, що доставляють танкери, буде заборонено, а для південної ділянки нафтопроводу "Дружба" буде зроблено виняток, заявила на пресконференції президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн.

Північна ділянка трубопроводу обслуговує Польщу та Німеччину, які погодилися на ембарго. Південна частина йде в Угорщину, Словаччину та Чехію.

Доповнення

За даними Rystad Energy, експорт природного газу з росії, за прогнозами, принесе Москві близько 80 мільярдів доларів цьогорічних податкових надходжень.

В останні тижні росія припинила подачу газу до таких країн, як Нідерланди, Польща, Фінляндія, Болгарія, які відмовилися задовольнити її вимогу щодо розрахунку за газ у рублях.

Українські Національні Новини

Новини Світу