ministr-finansiv-frantsiyi-ugoda-schodo-gretskogo-borgu-ne-za-gorami

Міністр фінансів Франції: угода щодо грецького боргу "не за горами"

 • 6788 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Досягнення угоди щодо полегшення тягаря заборгованості Греції "не за горами". Про це заявив у понеділок новий міністр фінансів Франції Бруно Ле Мейр напередодні переговорів у єврозоні з цього питання в четвер, передає УНН з посиланням на AFP.

"Я оптимістично налаштований на те, що у нас буде гарне рішення. Ми недалеко від угоди", - сказав Б.Ле Мейр перед зустріччю з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом.

"Ми дійсно робимо все можливе, щоб досягти угоди", - сказав він раніше після зустрічі зі своїм грецьким колегою Евклідом Цакалотосом.

"Це важко. Це складно", - додав він.

На зустрічі 15 червня, за словами Б.Ле Мейра, він планує запропонувати "механізм" щодо "гнучкості", щоб зменшити погашення боргу Греції, ґрунтуючись на її економічному зростанні.

"Це механізм, який дозволить нам переглянути певні (боргові - ред.) параметри, базовані на грецькому (економічному - ред.) зростанні", - сказав він.

А.Ципрас сказав, що він попросить лідерів ЄС вирішити це питання в кінці червня, якщо рішення не буде прийнято в четвер.

Нагадаємо, у травні Єврогрупа не домовилась про новий кредит для Греції.

Українські Національні Новини

Новини Світу