ministr-finansiv-izrayilyu-rozpochav-vizit-do-ssha-na-tli-ofitsiynogo-boykotu

Міністр фінансів Ізраїлю розпочав візит до США на тлі офіційного бойкоту

 • 903858 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. Міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотрич розпочав візит до Сполучених Штатів на тлі офіційного бойкоту після його коментарів щодо знищення палестинського села, інформує УНН.

Деталі

Під час візиту Смотрич зустрінеться з головами місцевих єврейських громад у США, а також проведе серію робочих зустрічей із економічних питань, повідомляє Channel 7.

Ізраїльський міністр виступить із промовою на інвестиційній конференції Bonds, проізраїльської групи, яка активно займається продажем ізраїльських державних облігацій інвесторам за кордоном.

У четвер Державний департамент США надав Смотричу дипломатичну візу для відвідин Вашингтона. Проте зустрічі із ним не очікується.

Додамо

Минулого тижня Смотрич закликав стерти з землі палестинське село Хувара після загибелі двох поселенців, що викликало різку критику з боку офіційних осіб США.

"Я дуже злий на нього, він дурний", - заявив посол США в Ізраїлі Том Нідес у заявах, цитованих газетою Israel Hayom, додавши, що Смотрич "відлітає до Вашингтона, і якби я міг, я викинув би його з літака".

Крім того, у п'ятницю 120 американських єврейських лідерів підписали заяву проти поїздки Смотрича до США.

Під критикою, викликаною його коментарями, ізраїльський міністр спробував зректися своїх зауважень, заявивши, що його коментар був "застереженням".

Українські Національні Новини

Новини Світу