ministr-finansiv-izrayilyu-vistupiv-iz-rizkoyu-zayavoyu-proti-palestinskogo-narodu

Міністр фінансів Ізраїлю виступив із різкою заявою проти палестинського народу

 • 544540 переглядiв

КИЇВ. 20 березня. УНН. Міністр фінансів Ізраїлю заявив, що "не існує такого поняття", як палестинський народ. Про це пише АР, передає УНН.

Вчора ізраїльська та палестинська делегації на зустрічі в Єгипті за посередництва єгипетських, йорданських та американських офіційних осіб пообіцяли вжити заходів для зниження напруженості в регіоні.

Недільний саміт відбувся напередодні священного для мусульман місяця Рамадан, який розпочинається цього тижня. Єврейське свято Песах має відбутися у квітні, збігаючись із Рамаданом.

Поки учасники переговорів випускали спільне комюніке, міністр фінансів Ізраїлю Бецалель Смотрич виступив у Парижі з промовою, де заявив, що поняття палестинського народу є "штучним".

Цитата

"Не існує такого поняття як палестинська нація. Палестинської історії немає. Палестинської мови немає", - сказав він у Франції пізно ввечері в неділю.

Деталі

Прем'єр-міністр Палестини Мохаммад Штайе заявив, що висловлювання Смотрича є "переконливим доказом екстремістської, расистської сіоністської ідеології, яка керує партіями нинішнього ізраїльського уряду".

Смотрич неодноразово виступав із образливими заявами проти палестинців. Минулого місяця він закликав "стерти з землі" палестинське село Хувара на Західному березі після того, як радикальні єврейські поселенці вчинили заворушення в місті у відповідь на обстріл, внаслідок якого загинули двоє ізраїльтян. Згодом Смотрич вибачився після міжнародного обурення.

Довідка

Зауваження Смотрича про палестинців нагадують висловлювання покійного прем'єр-міністра Ізраїлю Голди Меїр, які викликали обурення в 1969 році. Вона сказала The New York Times, що палестинська нація ніколи не існувала.

Українські Національні Новини

Новини Світу