ministr-infrastrukturi-poyasniv-za-yakikh-umov-realizuyut-proekt-povitryaniy-ekspres

Міністр інфраструктури пояснив, за яких умов реалізують проект "Повітряний експрес"

 • 12871 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. Реалізація проекту "Повітряний експрес" можлива за умови погодження всіх техніко-економічних параметрів. Таку думку в ефірі "112 Україна" висловив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, передає УНН.

"Його доля ("повітряного експреса", - ред.) неодноразово переглядалася. Нарешті ми прийшли до висновку, що ми звернемося до Кабміну або про закриття цього проекту, або про добудову так званого "легкого метро" від останньої станції у напрямку Борисполя, щоб з'єднати аеропорт "Бориспіль" і місто Бориспіль. Попередньо мер Києва Кличко підтримав цю ідею. Якщо ми вийдемо на техніко-економічні параметри, я думаю, що цей проект має місце і буде реалізований. Якщо ні, то ні", - сказав він.

Нагадаємо, в березні поточного року Україна отримала згоду китайських партнерів на переформатування проекту "Повітряний експрес". Необхідність у зміні планів виникла у зв'язку з геополітичною та економічною ситуацією, в якій опинилася Україна. Пізніше Міністерство інфраструктури запропонувало китайським партнерам розглянути більш дешевий варіант "Повітряного експреса".

Суть проекту "Повітряний експрес" полягає в будівництві залізничного пасажирського сполучення між Києвом і міжнародним аеропортом "Бориспіль".

Українські Національні Новини

Політика