ministr-kuleba-podyakuvav-polschi-yaka-pershoyu-publichno-ogolosila-pro-postachannya-leopard-2

Міністр Кулеба подякував Польщі, яка першою публічно оголосила про постачання Leopard 2

 • 846660 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував Польщі, яка першою оголосила про постачання Україні роти сучасних танків Leopard 2 німецького виробництва, пише УНН.

Президент Анджей Дуда зробив цю заяву на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським та литовським колегою Гітанасом Науседою у Львові 11 січня у рамках формату "Люблінського трикутника", регіонального партнерства, створеного трьома країнами у липні 2020 року.

Цитата

"У мене був дзвінок зі Збігнєвом Рау (міністр закордонних справ Польщі - ред.), і я подякував Польщі, яка була першою країною, яка публічно оголосила про постачання Leopard 2, що зробило вирішальний внесок у формування танкової коаліції. Поперед нові завдання: винищувачі західного зразка, санкції, реалізація Формули миру.

Ми постійно працюємо з нашими польськими партнерами над розвитком зв'язків між Україною та Польщею. Сьогодні ми детально обговорили шляхи розширення та полегшення пасажирського та вантажного залізничного сполучення між нашими країнами", - написав міністр у Twitter.

Додамо

Польща в даний час експлуатує близько 249 танків Leopard 2. Ці машини були придбані в 2000-х роках як заміна танкам Т-72 радянської доби, понад 230 з яких вже відправлені в Україну.

Після кількох тижнів переговорів Німеччина оголосила, що поставить Україні бойові танки "Леопард".

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц виключив постачання винищувачів в Україну

     • 1096288 переглядiв