ministr-oboroni-britaniyi-duzhe-maloymovirno-scho-putin-zastosuye-yadernu-zbroyu

Міністр оборони Британії: дуже малоймовірно, що путін застосує ядерну зброю

 • 193988 переглядiв

КИЇВ. 2 жовтня. УНН. Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що дуже малоймовірно, що російський диктатор володимир путін застосує ядерну зброю проти України, утім наголосив, що президент рф "діє нераціонально". Про це інформує УНН, посилаючись на Evening Standard.

Деталі

путін пригрозив використати "всі наявні у розпорядженні засоби", якщо росії загрожуватиме небезпека. Ця заява, як зазначається, розглядається як знак того, що він може застосувати тактичну ядерну зброю у відповідь на атаки ЗСУ на анексовані ним території України.

Проте Воллес применшив перспективу ядерного удару, заявивши на одній із зустрічей партійної конференції Консервативної партії Великої Британії, що хоча використання ядерної зброї є частиною російської військової доктрини, воно було б неприйнятним для союзників москви - Індії та Китаю. За словами міністра оборони, під час зустрічей з керівництвом Індії та Китаю путіну "дуже чітко дали зрозуміти, що є прийнятним, а що ні".

Водночас, зауважив він, минулі дії російського диктатора - від атаки нервово-паралітичною речовиною в Солсбері до вторгнення в Україну - були "цілком ірраціональними".

Нагадаємо

Після погроз путіна Захід активізував розвідку для спостереження за ядерним арсеналом рф.

Міністр оборони США Ллойд Остін засудив "брязкання ядерною зброєю", заявивши, що не вірить у застосуванні ядерної зброї проти України путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США дізнаються, якщо росія готуватиме ядерний удар - експерти

Українські Національні Новини

Новини Світу