ministr-oboroni-daniyi-sprostuvav-zayavi-tsru-schodo-situatsiyi-navkolo-pivnichnikh-potokiv

Міністр оборони Данії спростував заяви ЦРУ щодо ситуації навколо "Північних потоків"

 • 203128 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. Сьогодні вранці кілька ЗМІ повідомили, що цього літа ЦРУ попередило кілька країн ЄС про потенційну атаку на газопроводи "Північний потік" 1 та 2. Проте міністр оборони Данії Мортен Бьодсков спростував ці заяви в коментарі одному із данських телеканалів, пише УНН.

Цитата

"Ні Міністерство оборони, ні уряд не були заздалегідь повідомлені про витоки з Nord Stream 1 і 2", — каже міністр оборони Мортен Бьодсков.

Деталі

Ще в червні американська розвідка ЦРУ попередила кілька європейських країн, включаючи Німеччину, про можливі атаки на підземні трубопроводи.

Про це пишуть кілька ЗМІ, зокрема німецький Spiegel і The New York Times з посиланням на анонімні джерела.

Попередження не було сформульовано конкретно в конкретному місці чи в певний час, і також незрозуміло, чи була Росія визнана в розвідці як конкретна загроза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" можуть бути пошкоджені назавжди.

На пресконференції в офісі прем’єр-міністра у вівторок увечері міністр оборони Мортен Бьодсков заявив, що Данія не отримувала жодних розвідданих до витоку.

Доповнення

Напередодні стало відомо, що в Данії, на південний схід від острова Борнхольм у Балтійському морі, стався витік у газопроводі "Північний потік-2". Морське управління Швеції також повідомило про два витоки на газопроводі "Північний потік-1".

Nord Stream AG, оператор мережі, заявив, що газопровідна система "Північний потік" по дну Балтійського моря зазнала "безпрецедентних" пошкоджень, і неможливо оцінити, коли систему буде відновлено.

Українські Національні Новини

Новини Світу