ministr-oboroni-nimechchini-kristin-lambrekht-nespodivano-priyikhala-do-odesi

Міністерка оборони Німеччини несподівано приїхала до Одеси

 • 263118 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт здійснила несподіваний візит до України в суботу. Це її перший візит після вторгнення Росії в лютому. Про це повідомив Міністр оборони України Олексій Резніков у своєму Twitter, пише УНН.

Цитата

"Прийняла мою німецьку колегу Крістін Ламбрехт на півдні України. Міністерка принесла хороші новини та більше інструментів для зміцнення української армії", — написав Резніков.

Деталі

Міністри обговорили поточну геополітичну та безпекову ситуацію. Як зазначив Резніков, його німецька колега була рада поспілкуватися з нашими бійцями та побачити систему «Гепард» на бойовому чергуванні.

Як повідомляє видання DW, міністерка оборони ФРН пообіцяла, що Україна найближчим часом отримає перший з кількох обіцяних Берліном комплексів протиповітряної оборони IRIS-T. За її словами, він має надійти протягом "наступних кількох днів".

Ламбрехт довелося на деякий час сховатися у бункері через повітряну тривогу. Це перший візит Ламбрехт в України з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії.

Нагадаємо

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт з обережністю поставилася до заяви Президента України Володимира Зеленського про те, що він подасть заявку на прискорений вступ до НАТО після того, як Росія анексувала території чотирьох областей України.

Hosted my colleague Christine Lambrecht in the southern .Frau Minister brought good news & more tools to strengthen #UAarmy.
We had a discussion about current geopolitical and security situation.Minister was glad to talk with our soldiers and see Gepard system on combat duty. pic.twitter.com/IKSMnSyqkR

— Oleksii Reznikov (@oleksiireznikov) October 1, 2022

Українські Національні Новини

Політика