ministr-oboroni-nimechchini-viklyuchiv-vidpravlennya-vinischuvachiv-ukrayini

Міністр оборони Німеччини виключив відправлення винищувачів Україні

 • 1363950 переглядiв

КИЇВ. 27 січня. УНН. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус виключив відправку Німеччиною винищувачів Україні, в інтерв'ю німецькій газеті Süddeutsche Zeitung у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

«Про це не може бути й мови», - цитує видання Пісторіуса у відповідь на запитання, чи Німеччина направить винищувачі до Києва.

«Винищувачі є набагато складнішими системами, ніж основні бойові танки, і мають зовсім іншу дальність польоту і вогневу міць», - сказав Пісторіус в інтерв'ю.

Деталі

Пісторіус, який обійняв посаду минулого тижня після відставки свого попередника, також повідомив газеті, що спеціального оборонного фонду Німеччини у розмірі 100 мільярдів євро, створеного минулого року, вже недостатньо для покриття потреб.

«100 мільярдів буде недостатньо», - сказав Пісторіус, додавши, що, на його думку, Німеччині також потрібно буде збільшити свій щорічний регулярний оборонний бюджет, який зараз становить близько 50 мільярдів євро.

Пісторіус також сказав, що рішення Німеччини призупинити обов'язкову військову службу в 2011 році було помилкою, додавши, що він відкритий для обговорення нової моделі зміцнення відносин між громадянами і державою.

Українські Національні Новини

Новини Світу