ministr-oboroni-rumuniyi-yde-u-vidstavku-pislya-zaklikiv-zakhodu-vesti-peregovori-pro-mir-z-rf

Міністр оборони Румунії йде у відставку на тлі критики його заяви про переговори щодо миру в Україні

 • 112353 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Міністр оборони Румунії Василе Динку подав у відставку після суперечливої заяви про переговори про мир в Україні. Про це інформує УНН з посиланням на Romania-Insider.

Цитата

"Я виправдовую свій жест з точки зору неможливості співпраці з президентом Румунії, верховним головнокомандувачем армії. Я вважаю за необхідне піти з цієї посади, щоб жодним чином не зашкодити процесам ухвалення рішень і програмам, які вимагають плавність по всьому ланцюгу командування та не блокувати низку проєктів, абсолютно необхідних для оптимального функціонування Міністерства національної оборони та армії Румунії", - йдеться в заяві Динку.

Контекст

9 жовтня міністр оборони в ефірі Prima TV заявив, що війна в Україні триватиме, а "єдиним шансом на мир можуть бути переговори з росією". "Україна сама не зможе вести переговори з росією, тому що політичний клас в Україні в цей момент не може дозволити собі, припустити (…) втрату територій, остаточно несправедливу втрату територій. Це було б занадто великою поразкою для політики", - сказав Динку.

На цю заяву відреагував президент Румунії Клаус Йоганніс, заявивши, що Денке "слід частіше читати повідомлення в пресі, щоб дізнатися позицію Румунії: Україна сама вирішує, як вести переговори". Також слова міністра розкритикували прем'єр-міністр країни Ніколає Чуке та кілька чиновників.

Нагадаємо

Румунія виділила 400 тисяч доларів на оборону України за програмою НАТО.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Бангладеш евакуює сотні тисяч людей через циклон

     • 173972 переглядiв

    Законодавці Лівану не змогли обрати президента вчетверте

     • 187182 переглядiв

    Ріші Сунак стане новим прем'єром Великої Британії

     • 226932 переглядiв