ministr-oboroni-ukrayini-otsiniv-ymovirnist-viyni-mizh-rosiyeyu-ta-nato

Міністр оборони України оцінив імовірність війни між росією та НАТО

 • 2257684 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв'ю BFMTV запевнив, що військовий конфлікт між росією та НАТО неможливий, оскільки російський диктатор володимир путін знає, що програє, передає УНН.

Цитата

"Я думаю, що це виключено, і я скажу вам чому. путін бачить, наскільки ефективна зброя НАТО, і це в обмеженій кількості, і як він програє на землі...

Він також знає, що якщо дійсно вступить в конфлікт з країнами Альянсу, то програє на 100%. Він представляє свою війну в Україні як війну проти Заходу і пояснює, що не може виграти, тому що проти них стоїть НАТО. Але насправді він протистоїть лише українській армії", - сказав Резніков.

Деталі

За словами міністра, президент рф та його генерали "добре розуміють", що війна проти країн Альянсу "нежиттєздатна". Однак, посилаючись на висновки після Мадридського саміту у червні 2022 року, він зауважив, що небезпека для НАТО цілком реальна на полях російсько-українського конфлікту.

"Ми чітко визначили загрози, і вже десять років росія визначається як головний ворог, як загроза для НАТО. Якщо колись Україна впаде, хто наступний? Країни Балтії, Латвія, Литва та Естонія, які є країнами НАТО, тоді нам доведеться відповідати. Росіяни не збираються зупинятися самі, їх треба зупиняти в Україні, тому щоб не пролити кров інших народів, Україна переможе", - наголосив міністр.

Нагадаємо

Олексій Резніков в інтерв'ю BFMTV заявив, що росія може готувати новий наступ на Україну на 24 лютого, через рік з початку повномасштабного вторгнення.

Українські Національні Новини

Політика